CONSULTANTA GRATUITA

Alegerea unui cos de fum eficient si durabil este o decizie importanta si totodata investitie pe termen lung, afectand confortul, aspectul si siguranta locuintei dvs. De aceea noi va consiliem gratuit pentru a va ajuta sa alegeti cea mai buna solutie.

COS DE FUM OTEL INOXIDABIL

Aveti de ales intre o gama variata de materiale, insa in cele mai multe cazuri noi va recomandam sa alegeti otelul inoxidabil. Cosurile de fum dublu izolate cu vata bazaltica si folie de aluminiu sunt o solutie ideala din mai multe puncte de vedere.

TIRAJUL

Creerea unui tiraj optim este foarte imortanta. In cazul in care tirajul nu este suficient, intervine riscul depunerilor excesive de funingine pe cos si la scaparea de fum in interiorul locuintei. Un tiraj prea mare duce la arderi intense si la cresterea consumului de combustibil. Astfel, prin stabilirea unui tiraj optim, aveti o eficienta maxima a combustibilului si cresteti intervalul la care cosul necesita curatare.

LUNGIMEA SI DIAMETRUL

Lungimea cosului este invariabil stabilita de inaltimea imobilului, cosul trebuind sa depaseasca inaltimea totala a acoperisului.

Diametrul cosului de fum este direct proportional cu inaltimea lui, pentru creerea unui tiraj optim. In cazul cosurilor cu o lungime foarte mare, stabilirea diametrului trebuie sa asigure ca fumul nu se va raci pana paraseste cosul pentru a pastra tirajul si a evita scaparea gazelor inainte de evacuare.